דלג לתוכן דלג לסרגל צד

זהו פורום התמיכה הטכנית עבור WPML - התוסף הרב-לשוני של WordPress.

כל אחד יכול לקרוא, אבל רק לקוחות של WPML יכולים לכתוב כאן. הצוות של WPML עונה בפורום 6 ימים בשבוע, 22 שעות ביום.

תגיות: 

נושא זה מכיל 13 תגובות, יש ל 0 voices.

עודכן לאחרונה על ידי morA-4 לפני יום 2, שעה 7.

בסיוע: Itamar.

מחבר פוסטים
נובמבר 16, 2025 ב-11:51 am #17581452

morA-4

רקע הנושא:
יש לנו אתר WordPress שמשתמש ב-ACF (Advanced Custom Fields) ואנו רוצים שהאתר יתמוך בכמה שפות בו זמנית, ושיהיה ניתן לשלוף את כל הנתונים דרך GraphQL. לפי התיעוד שלכם, על מנת שכל שדה מיוחד יהיה ניתן לתרגום, אנו צריכים לחפש את השדה ברשימת השדות המיוחדים תחת הגדרות WPML ולהגדיר אותו כניתן לתרגום, או להגדיר עבור כל עמוד ופוסט אילו שדות צריכים להיות מתורגמים.

תסמינים:
שדות מסוג Flexible Content, שבהם יש שדות פנימיים שאינם נראים ברשימת השדות המיוחדים תחת הגדרות WPML, אינם ניתנים לתרגום. בנוסף, התוויות של השדות המיוחדים אינן מתורגמות למספר שפות דרך WPML String Translation.

שאלות:
האם קיימת דרך להגדיר כברירת מחדל שכל השדות המיוחדים באתר יהיו ניתנים לתרגום, כולל שדות פנימיים בתוך Flexible Content?
איך ניתן להגדיר שגם התוויות (Labels) של השדות המיוחדים יהיו מתורגמות למספר שפות?

נובמבר 16, 2025 ב-7:56 pm #17581980

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

שפות: אנגלית (English )

אזור זמן: Asia/Jerusalem (GMT+02:00)

הי,

הגדרת האפשרות 'אותם שדות בכל השפות' (Same fields accross languages) לקבוצת השדות, תאפשר לך לתרגם תוכן טקטואלי שנמצא תחת שדות flexible. אם תגדיר זאת כך אינך אמור להתעסק עם הגדרה אינבדואלית לכל שדה. קרא בבקשה את המדריך שלנו לעבודה עם ACF.

https://wpml.org/he/%d7%aa%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%93/%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%99%d7%a7%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%a7%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d/%d7%a9%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%aa%d7%90%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a7%d7%93%d7%9e%d7%99%d7%9d-acf-multilingual-%d7%aa%d7%a8%d7%92%d7%9d-%d7%90%d7%aa/

במידה ואתה צריך עזרה נוספות ממני, אוכל לעזור לך טוב יותר אם תשתף איתי את אינפורמציית הדיבוג שלך (debug information). המידע הזה נותן לי לראות עם איזו ערכת עיצוב ופלאגינים אתה משתמש ומה הגרסאות שלהם. כמו כן, בעזרת המידע הזה אוכל לדעת יותר על מבנה השרת שלך ועוד נתונים לגבי WPML. תוכל לקרוא עוד על כיצד לצרף את המידע הזה בקישור הבא:
https://wpml.org/faq/provide-debug-information-faster-support/

בברכה,
איתמר.

נובמבר 17, 2025 ב-9:55 am #17583115

morA-4

הבעיה שלי היא עם שדה ACF מסוג "תוכן גמיש"
הגדרתי אותו כ- "אותם שדות בכל השפות"
ועדיין בדף התרגום של עמוד דף הבית אני לא רואה אותו.
(חשוב לציין שגם את התוכן הגמיש שבתוכו הגדרתי "אותם שדות בכל השפות")
למה?

צילום 1.png
נובמבר 17, 2025 ב-10:45 am #17583379

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

הי,

תודה על ההסברים הנוספים של מה שעשית ועל מידע הדיבוג ששיתפת.

את האתר שלך איני יכול לראות. אני מקבל הודעת שגיאה 403. ראה תצלום מסך מצורף.

תוכל בבקשה לסדר את הבעיה ולתת לי כניסה לאתר שלך שאוכל לבדוק את בעיית שדות ה ACF?

אנא שתף איתי כניסה לאתר שלך על מנת שאוכל לבדוק את הבעיה. על מנת שלא לפגוע באתר שלך שבאויר עדיף שתיצור העתק של האתר שלך (staging site) על אותו שרת ותתן לנו כניסה לשם. בכל מקרה הרשה לי בבקשה, אם יש צורך, לעדכן את וורדפרס, ערכת העיצוב והתוספים. בנוסף הרשה לי להחליף את ערכת העיצוב לערכת עיצוב דיפולטיבית של וורדפרס. והרשה לי לכבות ולהדליק תוספים. אצטרך גם גישת FTP לאתר שלך בבקשה. כמו כן, אצטרך את אישרוך שיש לך גיבוי עדכני לאתר שבמידה ומשהו משתבש תוכל לשחזר את האתר מן הגיבוי. תוכל-י למצוא את השדות להזנת האינפורמציה הזאת למטה מתחת לאזור התוכן. המידע שאת-ה משאיר בתגובה הפרטית הוא חסוי ורק את-ה ואני יכולים לראות אותו.********************************************חשוב מאוד!!! צור-י גיבוי מלא לאתר שלך גם של כל הקבצים וגם של הדטה בייס.******************************************** הינה קישור לעמוד באתר שלנו המסביר את כללי הפרטיות וההבטחה שלנו כשאנו נותנים תמיכה ללקוחותינו.https://wpml.org/purchase/support-policy/privacy-and-security-when-providing-debug-information-for-support/

בברכה,
איתמר.

נובמבר 19, 2025 ב-9:00 am #17590608

morA-4

היי איתמר,

תודה על המענה המפורט.

א' - לא צורפה תמונה, נשמח לקבל את רשימת הבקשות שקבלו סטטוס 403, נדאג לפתוח אותם
ב' - אנחנו לא יכולים לפתוח לך גישה לשרת או לקבל SOURCE CODE של האתר, אבל כן נוכל לשתף מסך ולהציג לך את הנתונים.

תודה רבה

נובמבר 19, 2025 ב-10:53 am #17591227

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

הי,

סליחה אם שכחתי לצרף את תצלום המסך. הוא מצורף כעת. זו ההודעה שאני מקבל.

403 ERROR
The request could not be satisfied.
Request blocked. We can't connect to the server for this app or website at this time. There might be too much traffic or a configuration error. Try again later, or contact the app or website owner.
If you provide content to customers through CloudFront, you can find steps to troubleshoot and help prevent this error by reviewing the CloudFront documentation.
Generated by cloudfront (CloudFront)
Request ID: BDf8fF7sYdVECS6D5pAEzfksxH9rGEphLOmqVWre8IedO24FRmANdQ==

בהודעה קודמת כתבת:

הבעיה שלי היא עם שדה ACF מסוג "תוכן גמיש"
הגדרתי אותו כ- "אותם שדות בכל השפות"
ועדיין בדף התרגום של עמוד דף הבית אני לא רואה אותו.
(חשוב לציין שגם את התוכן הגמיש שבתוכו הגדרתי "אותם שדות בכל השפות")

כיצד אתה מתרגם את העמוד?
האם אתה משתמש בעורך התרגום של WPML או מתרגם ישירות במסך עריכת העמוד של וורדפרס?
(תצלומי מסך יתקבלו בברכה.)
אם אתה משתמש לתרגום במסך העריכה של וורדפרס, עליך לעבוד עם האפשרות EXPERT ולהגדיר אפשרות תרגום לכל שדה באופן ידני. תוכל לקרוא על זה כאן:

https://wpml.org/documentation/related-projects/translate-sites-built-with-acf/#expert-mode

https://wpml.org/documentation/related-projects/translate-sites-built-with-acf/recommended-custom-fields-translation-preferences-for-acf-and-wpml/

בברכה,
איתמר.

2025-11-19_12-39-26.jpg
נובמבר 23, 2025 ב-1:01 pm #17602035

morA-4

היי איתמר צהריים טובים,
מה נשמע?
חשוב לי להקדים ולומר שאנחנו חברה גדולה שמתעסקת עם מספר אתרים בוורדפרס (MSWP)
וכרגע נמצאים בצומת חשובה של בחירת פלאגין של ריבוי שפות.
WPML היא בהחלט אופציה שנבחנה על ידינו והשיחה איתך היא משמעותית להחלטה עבורינו, האם לקחת את הפלאגין הזה או לא.
עדיין יש לנו מספר מגבלות שלא הצלחנו לפתור, נודה לעזרתכם בקביעת פגישה ונעשה יחד שיתוף מסך:
1. תרגום Menu Name של Custom Post Types לא עובד דרך תרגום מחרוזות
2. בתרגום שדות ACF לא הצלחנו להעתיק תמונה משפת ברירת המחדל ושתהיה ניתנת לעריכה לאחר מכן.
3. לא מצאנו אופציה להגדיר באופן אוטומטי שכל ה- Field Groups תחת ACF יוגדרו באופן אוטומטי כ- "אותם שדות בכל השפות"

תודה רבה,
גתית
מצ"ב צילום מסך עבור מגבלה מספר 1:

תמונה.png
נובמבר 23, 2025 ב-4:50 pm #17602497

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

הי, גתית.

לצערי אין לנו תמיכה בפגישות וידאו ושיתוף מסך. אבל אנחנו כן עושים מאמצים גדולים לעזור עם כל בעיה או שאלה שקשורה ל WPML. אם בתוך 30 יום מרכישת המנוי שלנו בכל זאת לא תהיו מרוצים מ WPML ומהתמיכה שלנו תוכלו לקבל החזר מלא. אנחנו משתדלים להתמקד בנושא אחד בכל כרטיס אחרת זה יכול להיות מאוד מבלבל. אנסה שוב לעזור לך לפי הסעיפים שכתבת.

1. תרגום Menu Name של Custom Post Types לא עובד דרך תרגום מחרוזות.

התצלום מסך בצירפת ברזולוציה מאוד נמוכה וקשה לראות למה את מתכוונת.
תוכלי בבקשה להגיד לי כיצד יצרת את Custom Post Types הזה?

2. בתרגום שדות ACF לא הצלחנו להעתיק תמונה משפת ברירת המחדל ושתהיה ניתנת לעריכה לאחר מכן.

על כך כבר הגשתי מוקדם יותר ושאלתי שאלות שלא ענית עליהן. זה מה ששאלתי והסברתי:

כיצד אתה מתרגם את העמוד?
האם אתה משתמש בעורך התרגום של WPML או מתרגם ישירות במסך עריכת העמוד של וורדפרס?
(תצלומי מסך יתקבלו בברכה.)
אם אתה משתמש לתרגום במסך העריכה של וורדפרס, עליך לעבוד עם האפשרות EXPERT ולהגדיר אפשרות תרגום לכל שדה באופן ידני. תוכל לקרוא על זה כאן:

https://wpml.org/documentation/related-projects/translate-sites-built-with-acf/#expert-mode

https://wpml.org/documentation/related-projects/translate-sites-built-with-acf/recommended-custom-fields-translation-preferences-for-acf-and-wpml/

3. לא מצאנו אופציה להגדיר באופן אוטומטי שכל ה- Field Groups תחת ACF יוגדרו באופן אוטומטי כ- "אותם שדות בכל השפות"

אין אפשרות להגדיר זאת באופן גורף לכל ה Field Groups. יש להגדיר כל Field Group בנפרד.

בכל אופן, במידה ואת-ה מאשר-ת, אני רוצה לבקש ממך הרשאה לכניסה זמנית לאתר שלך על מנת שאוכל לבדוק טוב יותר את הבעיה. אני מבקש שתשתפ-י איתי את פרטי הכניסה לאדמין וגם ל FTP. תוכל-י למצוא את השדות להזנת האינפורמציה הזאת למטה מתחת לאזור התוכן. המידע שאת-ה משאיר בתגובה הפרטית הוא חסוי ורק את-ה ואני יכולים לראות אותו.********************************************חשוב מאוד!!! צור-י גיבוי מלא לאתר שלך גם של כל הקבצים וגם של הדטה בייס.******************************************** הינה קישור לעמוד באתר שלנו המסביר את כללי הפרטיות וההבטחה שלנו כשאנו נותנים תמיכה ללקוחותינו.https://wpml.org/purchase/support-policy/privacy-and-security-when-providing-debug-information-for-support/

בברכה,
איתמר.

נובמבר 25, 2025 ב-7:01 am #17606644

morA-4

שלום איתמר,

1. את ה- Custom Post Types אנחנו יוצרים בעזרת התוסף Custom Post Type UI (CPT UI) - מצ"ב צילום מסך למטה.
2. אנחנו משתמשים בעורך התרגום של WPML - ראה צילום מסך למטה.
האם יש דרך להגדיר שתמונה תהיה ניתנת לעריכה גם דרך עורך התרגום או שחובה להשתמש במסך עריכת העמוד של וורדפרס (פחות מומלץ לפי מה שכתוב)?

תודה,
מעיין
.
מצ"ב צילומי מסך

צילום מסך 2.png
צילום מסך 1.png
נובמבר 25, 2025 ב-9:01 am #17607086

morA-4

בהמשך להודעה הקודמת,
חשוב לי להוסיף בקשר לסעיף 2 שאין לנו בעיה להיכנס למסך עריכת העמוד של וורדפרס במידת הצורך לאחר התרגום הבסיסי שאותו אנחנו מעדיפים לבצע דרך עורך התרגומים של WPML.

נובמבר 25, 2025 ב-9:34 am #17607178

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

הי מעיין.

1. נושא ה Custom Post Type UI (CPT UI)
התוסף הזה תואם באופן רישמי עם WPML:
https://wpml.org/plugin/custom-post-type-ui/
אני יכול לשחזר את הבעיה הזו באתר הניסיונית שלי. אכן התרגום של Menu Name דרך תרגום המחרוזות לא עובד. אתייעץ על כך עם התומכים הבכירים שלנו ואחזור אליך.

2. לגבי: בתרגום שדות ACF לא הצלחנו להעתיק תמונה משפת ברירת המחדל ושתהיה ניתנת לעריכה לאחר מכן.
אני צריך להבין למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים שאתם צריכים לערוך את התמונה בתרגום. האם אתם צריכים להחליף תמונה?
אם כן אז הדרך לעשות את זה היא בעזרת התוסף שלנו Media translation. כשמוסיפים את התוסף הזה אז ב WPML -> Media translation ניתן להחליף תמונה כך שבתרגום היא תהיה שונה. כמו כן ניתן באותו המיקום לתרגם את הטקסט של התמונה כמו את שמה, הכותרת שלה, האלט טקסט שלה והתיאור שלה. ראו תצלום מסך מצורף. קראו על תרגום המדיה בפירוט כאן:
https://wpml.org/he/%d7%aa%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%93/%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%93%d7%94/%d7%aa%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%9d-%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9d-wpml-media-translation/
במידה ומשתמשים ב ACF גם ניתן להתרגם את המדיה. אנחנו מציינים את גם במדריך שציינתי למעלה כאן. האפשרות לתרגום המדיה משתנה לפי אופן התרגום שבחרתם לקבוצת השדות: אותם שדות בכל השפות או שדות שונים בכל השפות. קיראו על זה ביתר פירוט במדריך שלנו לעבודה עם ACF כאן.

במידה ויש, אשמח לענות של שאלות נוספות בנושא.

בברכה,
איתמר.

2025-11-25_11-23-54.jpg
נובמבר 25, 2025 ב-5:30 pm #17609379

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

הי,

לגבי הבעיה עם התוסף Custom Post Type UI. שיחזרתי את הבעיה והעברתי אותה לבדיקת צוות התאימות שלנו. הם יבדקו את הנושא ונעדכן אותכם כאן בכל חדשה בנושא.

בברכה,
איתמר.

נובמבר 26, 2025בְּ- 2:21 pm #17612313
morA-4

שלום איתמר,

חקרתי את נושא עדכון התמונה לעומק -

בשלב הראשון ניסיתי להשתמש ב- "שדות שונים בכל השפות" על מנת שתהיה לי את האופציה לשנות תמונה לאחר ההעתקה הראשונית.
נראה שיש באג כלשהו בשינוי התמונה, אומנם אני לא רואה מנעול ליד השדה כמו שיש כאשר מגדירים "אותם שדות בכל השפות" (כאשר המנעול מציין שהתוכן מועתק ולא ניתן להחלפה) אבל אני לא רואה גם את האייקון של העיפרון שמאפשר להחליף תמונה ולכן אין לי אופציה לשנות תמונה, למרות שמוגדר מאחורי הקלעים "העתק פעם אחת" (וגם כך מצוין בתיעוד שלכם שאמור להיות) (הוכחה לכך שמוגדר "העתק פעם אחת" שלאחר שהחלפתי תמונה בפוסט המקורי לא התעדכן בפוסט המתורגם).
מצרפת צילומי מסך שמראים את הבעיה.

כמו כן - ניסיתי להשתמש במצב מומחה וראיתי שזה מאפשר לעדכן דרך WPML -> הגדרות -> תרגום שדות מותאמים אישית כל שדה בנפרד. אבל הבעיה שלי עם האופציה הזו היא שנראה שההגדרה היא לא פר שדה אלא פר מופעים בפוסטים, כלומר אם יש לי שדה תחת תוכן גמיש שנמצא בכמה עמודים נפרדים אני אצטרך להגדיר לפי מספר העמודים ולא פעם אחת... האם אני צודקת?
לא ראיתי תיעוד ברור שלכם אודות מצב מומחה....

לגבי התוסף שציינת - כפי שאני מבינה מדובר בתוסף לתרגום מדיה באופן כללי, ולא באופן ספציפי לעמודים/ פוסטים. בנוסף - אני צריכה את האופציה להחליף גם שדות אחרים כמו מספרים ולכן מחפשת קודם פתרון לנושא הזה של העתקה ראשונית ולאחר מכן שתהיה אופציה לעדכון ידני.

חשוב לי לציין שאת הבדיקות ערכתי על שדות שנמצאים בתוך תוכן גמיש.

תודה רבה,
מעיין

שרשורים חדשים שנוצרו על-ידי Itamar ומקושרים לשרשור זה מופיעים להלן:

https://wpml.org/he/forums/topic/%d7%a4%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%9c-%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%93%d7%94-%d7%a2%d7%9d-acf-%d7%95-wpml/

דוגמא מתוך עמוד.png
שדה ACF.png
נובמבר 26, 2025 ב-3:37 pm #17612801

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

הי מעיין.

מכיוון שכרטיס זה כבר הועבר לצוות התאימות שלנו, נעסוק בו רק בנושא הבעיה עם התוסף Custom Post Type UI. לגבי השאלות שיש לך על עבודה עם ACF ראי בבקשה את הכרטיס החדש שפיצלתי מהכרטיס הזה:
https://wpml.org/he/forums/topic/%d7%a4%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%9c-%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%93%d7%94-%d7%a2%d7%9d-acf-%d7%95-wpml/

צוות התאימות שלנו מצא איך לתקן את הבעיה עם Custom Post Type UI.
זה מה שצריך לעשות:

1. בעזרת עורך הפלגינים של וורדפרס, או כשאת מחוברת למרעכת הקבצים של אתר הוורדפרס שלך, פיתחי עם הקובץ הבא לעריכה עם עורך קוד:

\wp-content\plugins\custom-post-type-ui\custom-post-type-ui.php file

2. חפשי את שורה מספר 408:

foreach ( $post_type['labels'] as $key => $label ) {

3. החליפי שורה זו בקוד השזה:

foreach ( $post_type['labels'] as $key => $label ) {
		$slug      = isset( $post_type['name'] ) ? $post_type['name'] : '';
		$text_name  = '[cptui_post_types][' . $slug . '][labels]' . $key;
		$label = apply_filters( 'wpml_translate_single_string', $label, 'admin_texts_cptui_post_types', $text_name );

4. שימרי את הקובץ\שינויים.

**** חשוב מאוד!!! בצע גיבוי מלא לאתר שלך לפני ביצוע פעולה זאת ****
**** אם האתר שלך באויר כדאי לנסות את זה על העתק האתר ולא על האתר עצמו. ****

זה יפתור את הבעיה של תויות האדמין של התוסף.

אשמח אם תדווחי לי שזה עובד.

בברכה,
איתמר.

נובמבר 27, 2025 ב-7:58 am #17613966

morA-4

עובד, תודה רבה