Skip Navigation

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 8 replies, has 2 voices.

Last updated by Dražen Duvnjak 7 months, 3 weeks ago.

Assigned support staff: Dražen Duvnjak.

Author Posts
March 9, 2021 at 4:01 pm

eljaA

I having issue with group translation issue

March 9, 2021 at 5:21 pm
March 10, 2021 at 7:58 am #8270171

Dražen Duvnjak
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Zagreb (GMT+02:00)

Hello,

I will be taking over your ticket and helping you out.

I have tried visiting the page you mentioned but I do not see the issue.

Link: hidden link

Please let me know if you still need our help and how can we see the issue.

Thanks and kind regards,
Drazen

Screenshot_3.jpg
March 10, 2021 at 9:36 am #8271475

eljaA

Hi,

I am facing issue regarding forum, topics and replies of bbpress. I have default language English and translated in dutch version. I knew wpml support buddypress and bbpress translation and I did all forum, topics and replies translation from english to dutch. But when I click Group (Personal Development / Persoonlijke Ontwikkeling) -->Forum --> in english topics are there and when click dutch version all topics gone.

I already explain in chat but whole chat you can't able to see may be. So please go and check as I said. I already shared user login with you with the help of you can see.

One more I need add if I created any topics under dutch version it also not showing...please check.

forum-setting.PNG
english.PNG
dutch.PNG
March 10, 2021 at 10:44 am #8272881

Dražen Duvnjak
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Zagreb (GMT+02:00)

Hello,

thank you for coming back and sharing info about your issue, that was very helpful. I can see and understand the issue now.

I will do my best to help out.

In order to investigate this issue and to understand it better, I would need to access your website administration and files.

Please make a full backup of your site (files and database) and confirm it in your next reply. I might need to enable/disable plugins, switch themes and access your website database.

I would need to access both your site's wp-admin and FTP account. Be sure to provide both.

I have enabled the private username and password fields in your next reply.

I suggest you create a temporary user, set it as an administrator and then add those credentials in the private fields mentioned.

You can safely add your information into these fields.

Thanks and kind regards,
Drazen

March 10, 2021 at 12:34 pm
March 10, 2021 at 1:08 pm #8274747

Dražen Duvnjak
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Zagreb (GMT+02:00)

Hello,

that is great, thanks for getting back and sharing login details.

I have checked your issue and it seems to be the same as explained in the next forum topic:
- https://wpml.org/forums/topic/buddypress-and-bbpress-issues-with-wpml/

I have followed the suggested workaround and it seems to be working fine now.

This fix will be included as permanent in one of the next versions of WPML.

As for the 0 topics showing in the title, it seems this function is coming from Youzer plugin, and I am not sure how it is set. Please note Youzer plugin is not officially compatible with WPML so some issues may occur. I suggest first checking with Youzer plugin authors on this and if it should work with WPML.

Please check and let me know if you still have issues and need my help. 🙂

Workaround used:

- Replace function

private function maybe_adjust_parent

at line 456 in file

sitepress-multilingual-cms/classes/query-filtering/class-wpml-query-parser.php

with next code:

private function maybe_adjust_parent( $q, $post_type, $current_language ) {
    $post_type = ! is_scalar( $post_type ) && count( $post_type ) === 1 ? end( $post_type ) : $post_type;
    if ( ! empty( $q->query_vars['post_parent'] )
         && $q->query_vars['post_type'] !== 'attachment'
         && $post_type
         && $post_type != 'topic'
         && $post_type != 'reply'
         && is_scalar( $post_type )
         && $this->sitepress->is_translated_post_type( $post_type )
    ) {
        $q->query_vars['post_parent'] = $this->post_translations->element_id_in(
            $q->query_vars['post_parent'],
            $current_language,
            true );
    }
 
    return $q;
}

I hope I was helpful. Don't hesitate to ask if you find any problem along the way, I'll gladly help you.

Regards,
Drazen

March 10, 2021 at 2:04 pm #8275437

eljaA

Hi,

Thanks for quick solution. I checked and did same as told. But issue still there I checked group (Personal Development)--> forum is working fine in dutch. But when check another group like Entrepreneurship, Technology and so no same issue there.

Yes for topic 0 I will contact with plugin author and will ask to check.

Can please check another groups --> forum and

March 10, 2021 at 3:08 pm #8275997

Dražen Duvnjak
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Zagreb (GMT+02:00)

Hello,

thanks for getting back and confirming the fix. It should work fine for other groups also.

I am not sure how where you creating/translating, but I see if I delete the translation of the topic it works fine.

It also works fine if I create a new topic in EN; it shows on the NL page. Image attached.

Maybe I am missing something here, and not understanding the issue.

Please check and let me know if you still need my help.

Thanks and kind regards,
Drazen

Screenshot_3.jpg
March 10, 2021 at 4:37 pm #8277251
eljaA

Hi,

I checked at beta version now able to see. I did same changed code at live but not showing there. have you changes anything else too. Please let me know so I will change too at live.

New threads created by Dražen Duvnjak and linked to this one are listed below:

https://wpml.org/forums/topic/split-bbpress-translated-topics-not-showing/

March 11, 2021 at 6:58 am #8280831

Dražen Duvnjak
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Zagreb (GMT+02:00)

Hello,

thanks for getting back.

as mentioned in my last reply I have deleted the translation of the same topic from the NL language, via the backend of your site.

It seems this is a different issue and I have opened a new ticket for it and will update you there:

Link:https://wpml.org/forums/topic/split-bbpress-translated-topics-not-showing/

Thanks and kind regards,
Drazen