This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

Tagged: 

This topic contains 9 replies, has 2 voices.

Last updated by Raja Mohammed 1 month, 3 weeks ago.

Assigned support staff: Raja Mohammed.

Author Posts
August 21, 2019 at 6:03 pm #4434457

ricardoA-26

1. Payment gateway is freezing/not working with the translated Swedish version, in other words:

mysite/checkout .. forks fine, but not... mysite/checkout/?lang=sv

The page is displayed, but it freezes once you execute any of the commands in the payment-gateway-box, such as "change payment method", "pay" ... doesn't generate an order nor anything else.

2. The cart is not updating in the main menu header.

-------

Theme: Avada (modern shop)

Woocommerce product plugins: Composite products, product bundles, max/min

Gateways: PaysonCheckout 2.0 for WooCommerce, Woo Swish e-commerce, WooCommerce PayPal Checkout Gateway

------

Please advise ASAP.

Thank you in advance!

August 21, 2019 at 10:42 pm #4435299

ricardoA-26

1. I emailed my host about this issue after reading this:

https://wpml.org/documentation/getting-started-guide/language-setup/cannot-activate-language-directories/

... I'll let you know if it resolves my problem.

2. Still needs to be addressed.

Thank you!

August 22, 2019 at 7:34 am #4437093

Raja Mohammed
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Hi there,

I will help you with your issue,

If I understood the second issue correctly it seems like when you add the products to the cart the details are not updated in the cart section is that right?

Please make sure the Ajax language cookies are enabled on your site.
Goto WPML > Language > Language filtering for AJAX operations, Enable the option "Store a language cookie to support language filtering for AJAX" If not already done.

Let me know if that helps,

Kind regards
Raja

August 22, 2019 at 11:52 am #4438921

ricardoA-26

Hi there;

1. I checked the .htacces file and my code is slightly different to the one you write on the link. My:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

... and yours is:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

... Please explain why, and if this is the problem. I haven't changed it yet?!

2. "Goto WPML > Language > Language filtering for AJAX" .. has been enabled the whole time. Please advise again!

August 22, 2019 at 8:59 pm #4442901

ricardoA-26

Any news Raja?

Problem is still... Original checkout page working without problems, and translated checkout page/gateways not. I need to fix this ASAP!

August 23, 2019 at 7:15 am #4444763

Raja Mohammed
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Please share temporary access to your site, I can have a closer looks into the issue instead of guessing what could be wrong. I have enabled private fields for you to securely share the details.

Kind regards
Raja

August 23, 2019 at 4:36 pm #4448799

ricardoA-26

Let me know if you need FTP as well, I have to ask for that.. if you manage with wordpress that would be great!

August 23, 2019 at 7:43 pm #4449615

ricardoA-26

FYI- I've started to get that error message- that goes away when I refresh the browser manually... on the English original version, it is NOT suppose to be like that.

August 25, 2019 at 11:06 pm #4455271

ricardoA-26

Hi Raja,

I think it's working now! (not sure why)

August 26, 2019 at 5:38 am #4456029

Raja Mohammed
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

The error message is related to the payment gateway API maybe it's not authenticated properly or the API key is wrong, I think you have got this fixed already.

Let me know if you still need further assistance, I will be happy to help you further.

Kind regards
Raja