Skip Navigation

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 6 replies, has 2 voices.

Last updated by andreyO 2 years, 3 months ago.

Assigned support staff: David.

Author Posts
June 11, 2018 at 1:02 pm #2405077

andreyO

Hello,

I'm trying to translate pages from German (default language) to English and get the problem, that after saving the transaltion the connection to the original page gets lost. I still can set it manually afterwards.

The second issue I have: I cannot synchronize menus, and get HTTP ERROR 500, when trying to do this.

BR,
Andrey

June 12, 2018 at 5:29 pm #2409182

David
Supporter

    Languages: English (English ) Spanish (Español )

    Timezone: Europe/Madrid (GMT+02:00)

    Can you share access details to take a closer look?
    I have marked your next reply as private.

    June 13, 2018 at 5:07 pm #2411685

    David
    Supporter

      Languages: English (English ) Spanish (Español )

      Timezone: Europe/Madrid (GMT+02:00)

      I created a new test page in german and translated it without problems.

      I suspect you may be hitting a bug we discovered yesterday that degrades performance updating pages with custom fields. We are working on a new release already with a fix for this.

      Stay tuned in our blog:
      https://wpml.org/blog/

      June 13, 2018 at 5:47 pm #2411761

      andreyO

      I created now a new page in German - test.
      After I translated it to English - test EN.

      When starting translation I had a connection to the German page and could duplicate content from it. However, after I saved English translation, the connection has gone. See screenshot (it has a link to establish connection to the origianl page). Also in overview there is a PLUS sign, which offers a new tranlsation for the page.

      Regarding the second issue with meny synchronization I didn't get any answer from you.

      June 15, 2018 at 8:51 pm #2416247

      andreyO

      Any ideas for me, how to solve both problems?

      June 20, 2018 at 3:32 pm #2425115

      David
      Supporter

        Languages: English (English ) Spanish (Español )

        Timezone: Europe/Madrid (GMT+02:00)

        Did the latest update resolve your problems?

        June 22, 2018 at 8:30 am #2428921

        andreyO

        Not really, I had also to update WP and increase memory in order to make everything working