This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 26 replies, has 3 voices.

Last updated by andreasM-19 2 days, 13 hours ago.

Assigned support staff: Ahmed Ibrahim.

Author Posts
April 17, 2019 at 2:27 pm #3631937

andreasM-19

Yes, was it just of the database or the whole installation?
Can you please enable the private message option so I can share the link?

April 17, 2019 at 3:03 pm #3632179

Laura
Supporter

Languages: English (English ) Italian (Italiano ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: Europe/Rome (GMT+02:00)

The whole installation would be better, thank you.

April 18, 2019 at 9:28 am
April 18, 2019 at 4:00 pm #3640537

Laura
Supporter

Languages: English (English ) Italian (Italiano ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: Europe/Rome (GMT+02:00)

Thank you.

Could you also try to check the console log when you try to duplicate to see if there are errors (see here how to enable it: hidden link).

Also, try to enable the WordPress debug log. This will allow us to see if any PHP errors are being produced. More Info: https://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress Edit wp-config.php and insert the following lines:

define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );

Browse to the page with the issue and/or reproduce the issue.

Locate the debug log in: /wp-content/debug.log

Paste the latest lines here. No need to paste the entire log file, just 50 lines or so will do. Please censor any sensitive information.

April 20, 2019 at 7:23 am #3649663

andreasM-19

Hi Laura,

I've already done that before. There was just a php error connected to Aelia Currency switcher, nothing else. Due to the holidays I currently don't have access to the files. Please let me know if you still need the log.

If you use our duplicated installation you should get the same errors anyways, no?

April 23, 2019 at 1:11 pm #3664227

Laura
Supporter

Languages: English (English ) Italian (Italiano ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: Europe/Rome (GMT+02:00)

Hi,

the problem with your duplicate installation is that I wasn't able to install it on my local server, probably due to the database size (1,5G is a lot for a single site) so I cannot see any error.

Just today we released a new WPML and WCML version, could you see if they fix your issue?

April 23, 2019 at 2:03 pm #3664515

andreasM-19

Hi Laura,

that didn't fix it. Did you already escalate it as mentioned earlier?

April 23, 2019 at 3:55 pm #3665845

Laura
Supporter

Languages: English (English ) Italian (Italiano ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: Europe/Rome (GMT+02:00)

Hi,

yes, the ticket is escalated, but I knew from 2nd tiers would ask me if you tested with the update.

April 29, 2019 at 6:39 am #3700259

andreasM-19

Hi Laura,

has the 2nd tier team downloaded the files yet?
The wetransfer link will automatically be deleted in 3 days.

April 29, 2019 at 8:28 am #3701073

Laura
Supporter

Languages: English (English ) Italian (Italiano ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: Europe/Rome (GMT+02:00)

Hi,

I reuploaded the backup on another server, so even if the link expires they can still get it.

May 7, 2019 at 6:35 am #3754411

andreasM-19

Hi Laura,

any updates?

May 8, 2019 at 9:00 am #3764817

Laura
Supporter

Languages: English (English ) Italian (Italiano ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: Europe/Rome (GMT+02:00)

Hi,

I don't have updates yet. Our 2nd tier queue is very busy at the moment, sorry.

May 21, 2019 at 1:36 pm #3855589

Ahmed Ibrahim
Supporter

Languages: English (English ) Arabic (العربية )

Timezone: Africa/Cairo (GMT+02:00)

Hi, this is Ahmed Ibrahim from the 2nd tier support team.

I have checked your site and it seems that WPML is not able to duplicate the taxonomy because of you unmarked the option "Copy taxonomy to translations", so please go to WPML -> Settings, and mark "Copy taxonomy to translations", then test again.

Please let me know if that helps you.
Best regards.

May 21, 2019 at 1:55 pm #3855877

andreasM-19

Awesome, it works!!! Thanks you so much for your help, Ahmed.

Now it even copies the default attribute to the other languages which did not work before either!