Please make sure to update to WPML 4.3.5 and check our list of Known Issues before reporting

Hi, Amit here, I am the WPML Support Manager, our current ticket queue is high, update your WPML plugins and make sure you meet the minimal requirements for running WPML before reporting an issue please - many tickets are resolved doing that

Please look at our updated list of Known Issues and you can also use our support search to find helpful information and of course review our documentation before opening a ticket.

If you do need to open a ticket please make sure to provide us with all the needed information as described in this page

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 17 replies, has 6 voices.

Last updated by aubryN 6 years, 1 month ago.

Assigned support staff: Andreas Neuber.

Author Posts
March 7, 2013 at 10:47 am #109744

David

Hi,
The feature image doesn't come up in my translated page (from English to Russian). I installed the media add-on but still doesn't work. The featured image comes up when I edit the post on WP, but not on the live post. Also, when I choose a picture in my media library, not all the pictures from the media library come up (if I'm in the translated language, here Russian).

March 7, 2013 at 11:45 am #109771

Andreas Neuber
Supporter

Languages: English (English ) German (Deutsch )

Hello David,

Lets see..

# Could you provide me with the versions of your WPML plugins?
You find a compact list under "WPML > Support".

# Since this might be also a theme related issue: What theme are you using currently?

Thanks!

March 7, 2013 at 11:52 am #109772

David

Hi Andreas,
1. WPML Multilingual CMS Installed Yes 2.6.1
WPML CMS Nav Installed Yes 1.2.7
I can't find the media translation version

2. I'm using a template from templatemonster.com

Thanks.

March 7, 2013 at 5:01 pm #109893

Andreas Neuber
Supporter

Languages: English (English ) German (Deutsch )

Hi David,

Thanks for the info. Could you update WPML to version 2.7.1 ?

To keep track easier with our different plugin versions, I can recommend using our "Installer" plugin, available here: hidden link
(Since WPML is a commercial plugin its not listed in the WP.org repository and no update notifications are sent the usual way. The "Installer" plugin hooks into many more repositories.)

Once you have installed this "Installer" plugin, please go to "Settings > Repositories", login into WPML.org and then under "Plugins" you should see which WPML versions are in need of updating.

March 7, 2013 at 6:30 pm #109923

David

I have updated to 2.7.1

I still have a problem to show the featured images

March 8, 2013 at 12:10 pm #110119

Andreas Neuber
Supporter

Languages: English (English ) German (Deutsch )

Hi David,

Pity - that would have been my favorite solution.. 😐

At this stage its a bit difficult what exactly interferes, it could be theme related.
Would you mind providing me with credentials for your website and I have a quick closer look at the settings? I will sent you an email with more details in a minute.

March 8, 2013 at 12:13 pm #110122

David

sure. could yo tell me how to send it to you in a private message.
Thanks!

March 8, 2013 at 5:21 pm #110194

Andreas Neuber
Supporter

Languages: English (English ) German (Deutsch )

Hello David,

Thanks a lot for the credentials! I'm logged in now...
The page in question is "Learn English by .." I guess.

Am I allowed to add a test-page with some media myself? Would this be ok?

March 9, 2013 at 8:07 pm #110276

David

Hi Andreas,
I'm not sure what page you are referring to.
I suggest you work on hidden link
In WP, in the menu on the left, click on 'services' to edit the page.
thanks

March 11, 2013 at 7:42 am #110421

Andreas Neuber
Supporter

Languages: English (English ) German (Deutsch )

Hi David,

Thanks! Actually I was referring to hidden link .
Good, I have a look now at the "Services".

March 13, 2013 at 9:37 am #111197

David

Hi Andreas,
have you had a chance to look at this page?
hidden link
any news?
thanks

March 13, 2013 at 11:46 am #111238

Andreas Neuber
Supporter

Languages: English (English ) German (Deutsch )

Hi David,

Sorry, I wonder where my answer from yesterday has gone.
Apparently when I pressed the "Submit" there was no internet connection.

I had a look at your site and added as a test a "German conversation" service (and removed it later).
Result: no "Featured image" is copied to translation
In order to replicate this I set-up a "Product" custom post type in a test installation.
Result: the featured image was copied

Wonder what makes the difference. Since this was different...

# Could you also install our plugin "Translation-Management" ?

March 15, 2013 at 2:55 pm #111961

David

Hi,
my answer to you also disappeared...
I have installed the translation management plugin. Any more suggestions?

March 16, 2013 at 9:35 pm #112173

David

I commented out this line in the aq-resizer.php:

if(strpos( $url, home_url() ) === false) return false;

and it worked 🙂

May 6, 2013 at 9:20 am #125120

Dror

David thank you so much
this was very helpful for Featured image not displayed with templatemonster theme.