We have just released WPML 4.3.3. Before reporting issues please make sure to update - this version resolves all known issues with the major WPML 4.3 release

Hi, Amit here, I am the WPML Support Manager, our current ticket queue is high, update your WPML plugins and make sure you meet the minimal requirements for running WPML before reporting an issue please - many tickets are resolved doing that

Please look at our updated list of Known Issues and you can also use our support search to find helpful information and of course review our documentation before opening a ticket.

If you do need to open a ticket please make sure to provide us with all the needed information as described in this page

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This thread is resolved. Here is a description of the problem and solution.

Problem: Enfold contact form check box also had the same issue. That was fixed by adding following code to xml: https://take.ms/AcCZw

but this does not work to allow HTML parsing in Headline Rotator https://take.ms/EPjtE Page: http://lively-buffalo.w5.wpsandbox.pro/pagina-test/

It looks like this in Translation editor: https://take.ms/Q0RCh In string translation it looks like this : https://take.ms/WlkPO If we remove the HTML he will lose the styles in the second language.

Solution: It worked when I applied a random change to one of the blocks!

or

We did 1. a minor change in the original page 2. and updated the translation and it works now.

This topic contains 10 replies, has 2 voices.

Last updated by massimoS-6 6 months ago.

Assigned support staff: Riffaz.

Author Posts
May 6, 2019 at 6:21 pm #3751999

massimoS-6

Hello,

I have translated the website hidden link

there is a problem with HTML parsing in the english version

hidden link

Last time I had a similar problem with the contact form, Riffaz solved the problem.

Thank you,
Max

May 7, 2019 at 7:02 am #3754605

Riffaz
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Colombo (GMT+05:30)

Hi,

This seems some compatible issue.

I escalated this to our second tier.
Please be patient till we get back to you.

Regards,
Riffaz.

May 8, 2019 at 4:50 am #3763837

Riffaz
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Colombo (GMT+05:30)

Hi,

They confirmed as I suspected.

We need to check this in a fresh installation to troubleshoot this now.

please,
1. go to hidden link
2. install your theme
3. configure the WPML as you have it on your site. at the last step just click next (site key)
4. create only one page and the slider
5. recreate the issue.
6. let us know how to check this and how to recreate this issue.
7. explain the step 6 with screenshots and URLs for better understanding.

Regards,

May 8, 2019 at 7:52 am #3764365

massimoS-6

Hello,

I have tried to recreate it. The italian version was no problem, but when I tried to add the english translation I noticed that WPML worked like in the old times, it showed me an empty page with the possibility of cloning the original page. But then I have done it in my original site, I have been proposed to use WPML translation editor, and I did that.
How can I do it now?

Thank you!
Max

May 8, 2019 at 11:40 am #3766127

Riffaz
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Colombo (GMT+05:30)

Hi,

I see you created the page in the test site: hidden link
Do you mean when you try to translate by clicking on + sign you are seeing a white page?

May 8, 2019 at 3:11 pm #3768251

massimoS-6

let me send you a screenshot or two
first image, pages list, second image is what I get after pressing the + button, I get the default block editor

on my original site instead when I click the + or I try to add translation in any other way, I am prompted to use WPML translation interface

May 9, 2019 at 7:03 am #3773553

Riffaz
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Colombo (GMT+05:30)

Hi,

Now you will see the editor: hidden link
You forgot to activate the Translation Management.

Regards,

May 9, 2019 at 8:14 am #3774043

massimoS-6

Done, and the problem is there again, as on the real site

May 9, 2019 at 1:59 pm #3776813

Riffaz
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Colombo (GMT+05:30)

Hi,

Thank you for this.

I escalated this to our compatible team.
Please be patient till we get back to you.

Regards,

May 14, 2019 at 5:42 am #3803751

Riffaz
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Colombo (GMT+05:30)

Hi,

We did
1. a minor change in the original page
2. and updated the translation
and it works now.

Could you please check? hidden link

Also, do the same in your site and check.
Let us know how it goes.

Regards,

May 15, 2019 at 7:28 am #3813111

massimoS-6

Thanks! It worked when I applied a random change to one of the blocks!