This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 5 replies, has 2 voices.

Last updated by Carlos Rojas 3 months, 3 weeks ago.

Assigned support staff: Carlos Rojas.

Author Posts
June 26, 2019 at 7:14 pm #4094765

alexC-46

I am trying to:

I can't translate an Icon Box element, it doesn't appear on the translation editor.

Link to a page where the issue can be seen: hidden link

I expected to see:

Icon box translated

Instead, I got: Not translated

June 26, 2019 at 9:26 pm #4095199

Carlos Rojas
Supporter

Languages: English (English ) Spanish (Español )

Timezone: America/Montevideo (GMT-03:00)

Hello,
Thank you for contacting WPML support.

1.- Please describe the steps to reproduce the issue.

2.- I would like to request temporary access (wp-admin and FTP) to your site to take better look at the issue. You will find the needed fields for this below the comment area when you log in to leave your next reply. The information you will enter is private which means only you and I can see and have access to it.

Our Debugging Procedures

I will be checking various settings in the backend to see if the issue can be resolved. Although I won't be making changes that affect the live site, it is still good practice to backup the site before providing us access. In the event that we do need to debug the site further, I will duplicate the site and work in a separate, local development environment to avoid affecting the live site.

Kind regards,
Carlos

June 27, 2019 at 12:46 pm #4100039

Carlos Rojas
Supporter

Languages: English (English ) Spanish (Español )

Timezone: America/Montevideo (GMT-03:00)

Hi,
Thank you very much for the information provided.

I followed this steps in the site:
- I went to WPML -> Configuración -> Pestaña 'Configuración XML personalizada' -> And added the following code:

<wpml-config>
    <shortcodes>
        <shortcode>
            <tag>vc_icon</tag>
            <attributes>
                <attribute>title</attribute>
            </attributes>
        </shortcode>
    </shortcodes>
</wpml-config>

Please update the front page translation and confirm that the issue disappeared.

Saludos,
Carlos

June 27, 2019 at 5:33 pm #4101871

alexC-46

My issue is resolved now. Thank you!

June 27, 2019 at 5:47 pm #4101923

alexC-46

Hi Carlos,

I need more help. In the footer I have a content box translate but it doesn't change automatically with Uncode theme, it's normal?

June 27, 2019 at 8:20 pm #4102847

Carlos Rojas
Supporter

Languages: English (English ) Spanish (Español )

Timezone: America/Montevideo (GMT-03:00)

Hi there,
I'm glad to hear that the issue is solved 🙂

As the original issue is solved I kindly ask you to open a new ticket describing the issue and the steps to reproduce it and assign it directly to me. I will be more than happy to keep helping you.

Best regards,
Carlos