This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

Author Posts
June 11, 2018 at 2:50 pm #2405434

Amit
Supporter

Hi everyone,

We have a known issue reported and replicated for media files with WooCommerce Multilingual and WPML 4.x.x, the issue can be replicated like this:

1. Create a product in the secondary language.
2. Translate it (don't duplicate it).
3. The image does not display on the main language.

if you are having that issue please do not open a new support ticket but leave a comment here so you can get updated ASAP when the fix is released

As workaround you can duplicate your product first and then translate it.

There is already a fix for that in our WooCommerce Multilingual Beta which you can download from your accounts and by switching to Beta channel in your Admin->Plugins-> Commercial tab please do not use the beta version on production site

We are working hard running some last tests on that WooCommerce Multilingual version with that fix (and a few pending others) and it will be released very soon.

Regards,
Amit
WPML Support manager

June 11, 2018 at 4:20 pm #2405732

Dennis van der Ham

I am having this problem, I hope it is fixed soon

June 11, 2018 at 5:48 pm #2405916

mohammedB-5

Hi Dear,
Please Check the attached pictures,in the Arabic language , the products are not in the same line, or the pictures smaller in the secondary lanugae.
please i want this to be same size of pictures and (add to cart) should be in the same line, Note that i contact the theme support and they told and this issue related to WPML. also note that the issue is not exist in the english language.

June 11, 2018 at 7:14 pm #2406172

philippH-7

I have the same problem too. We use WooCommerce on a live system and the Main Image is empty on the secondary language.

June 11, 2018 at 8:07 pm #2406323

JB

Same problem! Thank you!

June 11, 2018 at 8:08 pm #2406326

michaelM-81

I have the same problem since today, images will not be shown on other languages.

June 11, 2018 at 9:45 pm #2406471

maksymG

I have same problem.
missing media in secondary language.
also missing media tab in woocommerce translations after latest plugin updates.

June 12, 2018 at 4:47 am #2406887

philippH-7

Same for me as you described.

June 12, 2018 at 5:41 am #2406969

jannekeW

Same for me! Since you last update I've added a new product to my shop and wanted to translate the image to German. Now the German image can't be seen. Also translated it through media translation without succes.

I expected to see: the same images as in the Dutch site.

Instead, I got: No images for that product on the German website

I also don't see the images in the translation field as I use to do. Only in Media Translation. I can not read the Documentation media translation that is there since the last update because it gives me a 403 Forbidden....

June 12, 2018 at 6:27 am #2407015

bartS-5

Same prob here

June 12, 2018 at 8:13 am #2407232

maksymG

WooCommerce Multilingual Beta seemed to have solved the problem for me for now.

June 12, 2018 at 9:44 am #2407481

Oscar

same problem here on multiple websites

June 12, 2018 at 10:16 am #2407594

Benny

same issue, both Product image & Product gallery image missing after update
but my case is using duplicate instead of translate, thanks

June 12, 2018 at 10:40 am #2407699

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kiev (GMT+03:00)

We are still working on resolving the issues. I'll update here as soon as I have more news on this.
In the meantime, have a look at this article:
https://wpml.org/2018/06/known-issues-with-media-translation-for-wpml-4-and-upcoming-solutions/

June 12, 2018 at 11:12 am #2407914

arnoldS-2

I tried the Beta Fix Version 4.3.0-b.1 on my local testing site and it did not resolve the issue. The product image intially loads in the second language but then disappears. Please make sure this is the issue your developers are dealing with. Thank you.

https://wpml.org/forums/topic/image-not-showing-in-other-language/