Skip Navigation

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 7 replies, has 2 voices.

Last updated by Alfredo 6 years, 1 month ago.

Assigned support staff: Otto.

Author Posts
August 25, 2015 at 10:12 am #686692

Alfredo

I am trying to: Save menu into Enfold child theme

URL of (my) website where problem appears:

I expected to see:

Instead, I got:

August 25, 2015 at 10:13 am #686695

Alfredo

Hello. Another related iusse is that when i create menus, save them and assign for every language as Enfold Child Main Menu (I use this template) they result not assigned after a refresh.

August 25, 2015 at 6:54 pm #689499

Otto
Supporter

Timezone: America/Argentina/Buenos_Aires (GMT-03:00)

Hello,

Thank you for contacting the WPML support!

Can you please elaborate a little more so I can better understand? What do you get when you try to save a menu? A blank page? An error? Are your menues linked? I mean, are they connected as a translation of each other? Sometimes screenshots illustrating what you mean may go a long way to clarify what words fail to transmit so if you like make use of “upload an image” below the comment area.

Take a look at this documentation please:
https://wpml.org/documentation/getting-started-guide/translating-menus/

If this doesn´t help, can you please try the following:
-Back up your site first
-Deactivate all non WPML related plugins
-Switch for a moment to a WordPress default theme like Twenty Fourteen.
-If the issue is gone, activate one by one to see with wich one there is an interaction issue

Let me know your results please.

August 26, 2015 at 7:47 am #689781

Alfredo

Hello.
I've tried all the steps but it doesn't work. I have more than one ticket open for iusses after last wpml module update.
The problem is easy into Italian I create a menu (for example only Home) I check on theme locations as Main. I make the same into english...when I return into italian is unchecked and so for english.
I never have this iusse before using WPML and Enfold theme on other sites.
regards.

August 26, 2015 at 12:43 pm #690165

Otto
Supporter

Timezone: America/Argentina/Buenos_Aires (GMT-03:00)

Hello,
I would like to request temporary access (wp-admin and FTP) to your site to take better look at the issue. It would be better to a testing site where the issue is replicated.

You will find the needed fields for this below the comment area when you log in to leave your next reply. The information you will enter is private which means only you and I can see and have access to it.

Please, make a full back up of your site before.

Maybe I'll need to replicate your site locally. For this I’ll need to temporarily install a plugin called “Duplicator” on your site. This will allow me to create a copy of your site and your content. Once the problem is resolved I will delete the local site. Let me know if this is ok for you.

Kind Regards

August 27, 2015 at 9:41 am #690999

Alfredo

Otto, I'm in hurry because I hade some iusses after Wp and WPML last updates, and i have a dead line very closely. If you think is best to reassign the ticket feel free.
Thanks and regards.

August 27, 2015 at 2:50 pm #691400

Otto
Supporter

Timezone: America/Argentina/Buenos_Aires (GMT-03:00)

Hello,

Please apologize for the delay. We all try to assist all our customer fast and effective. But this is a support forum and our response depends on the forum load but I´ll give priority to your case as you are closing a job.

I tried to login in your site. Added the hosts and go to the login page. But I get a 404 error.

Please take a look at the screenshots attached.

Can you provide me a snapshot of your site?

You can provide me with the snapshot following these directions:
If you already know how Duplicator works (http://wordpress.org/plugins/duplicator/), please skip the following steps and just send me the installer file and the zipped package you downloaded.

:: Duplicator instructions
. From WordPress plugin page, look for “Duplicator” and install it
. Once installed, you get a new main menu “Duplicator”
. Chose “Packages”
. Click on the first button you find in the toolbar on the right (“Create Package”)
. Give it a name or leave it as is
. Click on “Create Package Set”
. Wait until the package is ready
. Click on “Installer”, then on “Package”: the first one is just a php script, the second one is a zip file containing everything you need
. Send me both files (you probably want to use DropBox, Google Drive, or similar services, as the snapshot file will be quite big)

Once the problem is resolved I will delete the local site.

Kind Regards

hosts.png
login.png
August 28, 2015 at 8:00 am #691941

Alfredo

Hello Otto. Iusse solved by my self.
Thanks for your time.
Have a nice day.