This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 17 replies, has 2 voices.

Last updated by Shekhar Bhandari 2 months, 3 weeks ago.

Assigned support staff: Shekhar Bhandari.

Author Posts
July 24, 2019 at 9:49 am #4272575

nicolaD-10

I am trying to:

when clicking on the language switcher, open translation page with same parameters in url as original

I expected to see:

i expect 2 parameters such as ?param1=valueLang1p1&param2=valueLang1p2

to get both translated into ?param1=valueLang2p1&param2=valueLang2p2

Instead, I got:

only 1 of the 2 parameters remains after redirect, correctly translated: param2=valueLang2p2

the other parameter is removed and ignored. results are no longer filtered by param1 and param2, but only by param2.

in Languages->Language Switcher Options "Preserve url parameters" has both param1 and param2 in the text field, separated by a comma.

how can i get WPML to maintain and translate both (or any number of) parameters in url?

July 24, 2019 at 10:07 am #4272777

Shekhar Bhandari
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kathmandu (GMT+05:45)

Hello there,

To debug this issue further, I would need to check your site settings once, for this I would need temporary access (wp-admin and ftp) to your site.

So could you please provide me those details, you will find the needed fields for this below the comment area when you log in to leave your next reply.
hidden link

This info is private and available to you and WPML supporters only.
Read more about this: https://wpml.org/purchase/support-policy/privacy-and-security-when-providing-debug-information-for-support/

Note:
Backup your sites before providing the credentials or if possible provide credentials for the test site

Look forward to your reply.

Thanks

July 28, 2019 at 9:26 am #4295307

nicolaD-10

sorry Shekhar, we are working to get up a test site for you, but we've encountered unexpected problems. we should be giving you an update and the necessary info by end of play tomorrow.
thanks

July 29, 2019 at 3:09 am #4296691

Shekhar Bhandari
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kathmandu (GMT+05:45)

Hello there,

Sure, no problem.

Update me here when it's done.

Thanks

July 29, 2019 at 7:09 am #4297269

nicolaD-10

hi Shekhar, could you supply us with the form for private messages?
we finally managed to get up a clone for you to test.

July 29, 2019 at 7:17 am #4297293

nicolaD-10

by the way, could you also tell us the preferred email address you want for the admin profile?

July 29, 2019 at 8:45 am #4297889

nicolaD-10

oops, i forgot to add notes for replicating the issue, any chance to another private message?

July 29, 2019 at 9:41 am #4298387

Shekhar Bhandari
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kathmandu (GMT+05:45)

Hello there,

You can edit your previous private reply to send us the steps.

Thanks

July 29, 2019 at 9:44 am #4298437

Shekhar Bhandari
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kathmandu (GMT+05:45)

Hello there,

Also, I noticed that you are using an outdated version of the plugin, so would you mind updating your plugin to the latest version and let me know if that helps?

NOTE:

+ Make a backup (both files and database) for your site before updating/proceeding anything (Always a good practice!). You can use a plugin for this if you like. I often use the Duplicator plugin for this purpose. See: http://wordpress.org/plugins/duplicator/

Look forward to your reply.

Thanks

July 29, 2019 at 10:43 am #4298861

nicolaD-10

hi Shekhar, WPML is updated now

July 29, 2019 at 10:44 am #4298873

nicolaD-10

i've added the steps to reproduce the issue in the private message.

July 29, 2019 at 12:16 pm #4299523

Shekhar Bhandari
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kathmandu (GMT+05:45)

Hello there,

I can see the issue now. Since this type of issues can be created by some conflicts or php errors. I would need your help to narrow down the issue. Could you please provide feedback on the following questions as much as possible?

#1
Can you confirm that you are still experiencing issues with minimal set up (all plugins except WPML disabled and the theme on a WordPress default such as Twenty Nineteen)

#2
1. Please follow the debugging information provided here: http://wpml.org/documentation/support/debugging-wpml/
2. Repeat the action of creating the problem.
3. Copy and paste the contents of debug.log (log file inside the /wp-content/ directory) here for me to see.

Thank you for helping us to pinpoint the issue. Feel free to add any further information you may have.

Look forward to your reply.

Thanks

July 29, 2019 at 6:43 pm #4303049

nicolaD-10

hi Shekhar,

sorry but taxonomies and post types are set by Toolset Types, so leaving WPML alone wouldn't work.

July 30, 2019 at 7:35 am #4305369

nicolaD-10

have you tried checking Toolset Types config on the site? maybe problem lies there?

July 30, 2019 at 8:40 am #4305767

nicolaD-10

i've also updated Toolset Types to its latest 3.3.3 version, but it hasn't solved the problem.

The topic ‘[Closed] on language switcher click, 2 parameters in url, only 1 translated, 1 removed’ is closed to new replies.