Skip Navigation

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 4 replies, has 2 voices.

Last updated by arashM-5 2 months ago.

Assigned support staff: Marcos Vinicios Barreto.

Author Posts
July 22, 2021 at 1:39 pm #9253973

arashM-5

How come swatch images are not loading correctly when using WPML? I use the plugin Variation Swatches for WooCommerce (1.1.10, incl. Pro plugin variant). The image src = (uknown). I followed the docs and also started the Media Translation process twice but without any results. I need the plugin so I can't disable it.

Please let me know how to solve this issue.

9253883-wpml_img_src_unknown.png
9253883-wpml_media_translation_run.png
July 22, 2021 at 7:47 pm #9256077

Marcos Vinicios Barreto
Supporter

Languages: English (English ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: America/Bahia (GMT-03:00)

Hello,

Thank you for contacting our support service. In order to confirm if your issue is related to a possible compatibility, please, follow these procedures:

  • Install the theme/plugin in a clean installation and reproduce the problem in this new installation. So we can isolate it and do some testing without the interference of server settings or other plugins
  • After this, I will check the problem in this new installation and look for a quick solution
    If I can not find a solution, I will forward the problem to our compatibility team.
  • The compatibility team will do some more testing and will contact the product author to fix the issue

I created a test website with a clean WordPress install. You can access it through this link:
hidden link - Through this link you will be automatically logged in.

Please upload the (theme/plugin) to this test install, setup it the same way as in your website (using the same options) and create some dummy content to reproduce the issue. Please note that we only need the (theme/plugin) and the related functionality, you don't need to setup a entire website or clone your existing site. The fewer plugins the better.

After that, please send us clear steps on how to see/reproduce the issue on this test install. We will run some tests.

Please, let me know when you are ready, thank you for your collaboration, have a nice day.

July 23, 2021 at 11:47 am #9260287

arashM-5

Hi Marcos,

I've installed only the relevant plugins in the sandbox environment and recreated the issue for you:
hidden link

Please view the Dutch translation to see what I mean: the image source of the variation is (unknown). Please let me know how to fix this.

July 26, 2021 at 10:24 pm #9275257

Marcos Vinicios Barreto
Supporter

Languages: English (English ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: America/Bahia (GMT-03:00)

Hello,

Thank you for the provided details. I could fix the issue in the test install, following these steps:

1 - From the WordPress Dashboard > Products > Attributes I clicked to edit the terms for the Edition attribute and resave them.

2 - Then, using the top admin bar language switcher I changed to the dutch language and resave the attribute terms as well for the secondary language.

You can confirm the results at: hidden link

Please, let me know if these steps work for you. Have a nice day.

July 28, 2021 at 12:23 pm #9299209

arashM-5

My issue is resolved now. Thank you!