Please make sure to update to WPML 4.3.6 and check our list of Known Issues before reporting

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

Our next available supporter will start replying to tickets in about 9.63 hours from now. Thank you for your understanding.

This topic contains 6 replies, has 4 voices.

Last updated by marcelW-17 2 months, 3 weeks ago.

Assigned support staff: Bruno Kos.

Author Posts
October 29, 2019 at 9:03 am #4845019

sergioG-26

I have some strings on my site that only appear translated if the option 'Auto register strings for translation' is activated.

These strings are detected by wmpl and appear on the string translation screen where I can insert the translations to all the languagues.

Those strings are used on an wordpress administration page and printed using the __() function.

I'm currently running WPML version 4.3.1

October 29, 2019 at 10:11 am #4845715

sergioG-26

My issue is resolved now. Thank you!

October 29, 2019 at 10:11 am #4845721

Bruno Kos
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Zagreb (GMT+01:00)

Hi,

In order to debug this issue further quickly, would you be willing to provide me with temporary WordPress admin username so I could investigate the issue directly?

Unless you got this issue resolved by scanning the theme, as suggested in the chat?

https://wpml.org/purchase/support-policy/privacy-and-security-when-providing-debug-information-for-support/

Please make a full backup of your site before sharing this info!

I marked your next reply as private so that you can safely add credentials.

You can use plugins such as UpdraftPlus WordPress Backup Plugin (https://wordpress.org/plugins/updraftplus/) or ask your host to perform a site backup.

Regards,

October 29, 2019 at 10:12 am #4845723

Bruno Kos
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Zagreb (GMT+01:00)

Hi,

Oh, I can see that you marked it as resolved, great to hear that 🙂

Regards,
Bruno Kos

November 4, 2019 at 2:41 pm #4882253

marcelW-17

I have the same problem, is there already a solution?

November 8, 2019 at 8:23 am #4911283

mikaelG-6

Really bad @sergiog-26 to not share the solution and thinking about others.
I have the same issue for many strings!

November 9, 2019 at 11:12 am #4917901

marcelW-17

@mikaelg-6 i have created a new topic, not resolved yet but at least some support
https://wpml.org/forums/topic/string-translation-not-working-46/