This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 6 replies, has 2 voices.

Last updated by Mihai Apetrei 2 months, 2 weeks ago.

Assigned support staff: Mihai Apetrei.

Author Posts
July 26, 2019 at 2:57 pm

giuseppeP-25

I am trying to: using WPML with Elementor PRO

I am reading this guide https://wpml.org/documentation/plugins-compatibility/elementor/ and expected to see the button ENABLE WPML'S TRANSLATOR EDITOR

Instead, I don't see any button.

What can I do?

Please let me know asap

Thank you

July 26, 2019 at 4:10 pm #4291027

Mihai Apetrei
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Bucharest (GMT+03:00)

Hi and thank you for contacting WPML Support!

I will be happy to help you with this.

That section shows up only in the original language of a post/page edit panel (it doesn't show up for example in a translated post/page edit panel).

I don't know what is the page/post that you are referring to but let's take this example here on your site:
hidden link

You should scroll a bit and on the right, you should be able to see the section that I marked in my screenshot below.

Please let me know if this solved your issue or if you still need help.

I will be waiting for your response.

Just a note that I won't be working on the weekend so I will be able to get back to you at the beginning of next week.

Kind regards,
Mihai Apetrei

July 26, 2019 at 4:35 pm #4291061

giuseppeP-25

Hello
But my problem is that the translation mode is not active
I am usiing wpml and elementor with another website and I have a complete different layout which is the same that it is shown in your video, like a two column view which I don't have in this website.

July 26, 2019 at 4:37 pm #4291063

giuseppeP-25

And sorry I can not see any screenshot from you.
It is quite urgent so I hope that you can answer soon

July 29, 2019 at 12:11 pm #4299487

Mihai Apetrei
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Bucharest (GMT+03:00)

Hi and thank you for your patience.

I don't know why the screenshot was not showing.

I re-attached it below (is a screenshot of this link: hidden link).

Please let me know if that helps.

I will be waiting for your response.

Kind regards,
Mihai

July 29, 2019 at 2:16 pm #4300781

giuseppeP-25

Hello, that's great thank you.
I don't understand why that general button didn't show up as soon as I installed the plugin and I have to go to any single page to see it

July 29, 2019 at 4:08 pm #4301767

Mihai Apetrei
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Bucharest (GMT+03:00)

Hi.

I am very happy to hear that you were able to find it now.

Can you also please mark this current ticket as resolved if this works now?

Kind regards,
Mihai