This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This thread is resolved. Here is a description of the problem and solution.

Problem: The sidebars of FAQ and blog pages are empty after translation.

Solution: I have fixed this issue by doing below steps:

- Created new sidebar for translated pages from Appearance >> Sidebars as you can see in attached screenshot.

- Added Spanish menu in newly created sidebar from Appearance >> Widgets.

- Then selected newly created sidebar from FAQ translated page.

This topic contains 5 replies, has 2 voices.

Last updated by robinW-7 4 months ago.

Assigned support staff: Noman.

Author Posts
January 16, 2019 at 9:33 am #3096662

robinW-7

What are you trying to translate?
My lest and right sidebars.
What are you seeing? (please include a screenshot)
The sidebars of FAQ and blog pages are empty after translation:
hidden link
hidden link

Could you please check these for me and reply me how to add the sidebars?Here are my seetting screenshots:
hidden link
hidden link
hidden link

https://wpml.org/forums/topic/translate-my-sidebars/

January 16, 2019 at 10:05 am #3096856

Noman
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi,

Thank you for contacting WPML Support. Are you facing issue just on translated pages? Can you please let me know after deactivating WPML sidebar is coming or not?

Please add the debug report in the Debug Information box. I have also enabled debug info box for your next reply: https://wpml.org/faq/provide-debug-information-faster-support/

Thank you

January 17, 2019 at 6:09 am #3100590

robinW-7

Hi, Thank you for your reply.

Yes, I'm facing the issue just on the translated pages. And the sidebar comes out after deavtivating WPML.
I've added the debug info. Please check it for me.

January 17, 2019 at 10:13 am #3101234

Noman
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi,

To further debug this issue, please provide temporary access (WP-Admin and FTP Login info) to your site (preferably staging site), so that I can look into your setup and debug the issue.

Your next answer will be private which means only you and I have access to it.

=== Please backup your database and website ===

✙ I would additionally need your permission to de-activate and re-activate Plugins and the Theme, and to change configurations on the site. This is also a reason the backup is really important.

Thank you

January 21, 2019 at 4:27 pm #3113187

Noman
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi,

I have fixed this issue by doing below steps:
- Created new sidebar for translated pages from Appearance >> Sidebars as you can see in attached screenshot.
- Added Spanish menu in newly created sidebar from Appearance >> Widgets.
- Then selected newly created sidebar from FAQ translated page.

And issue is gone as you can see in attached screenshot. Could you please check and confirm?

Thank you

January 22, 2019 at 5:10 am #3114901

robinW-7

My issue is resolved now. Thank you!