Skip Navigation

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 3 replies, has 2 voices.

Last updated by Bigul 2 years, 4 months ago.

Assigned support staff: Bigul.

Author Posts
March 26, 2018 at 11:38 am #1556494

jefM

I am trying to translate a string, see hidden link
at the sidebar

After a while, the translation in the sidebar jumps automaticly back to the original language and in the admin screen of string translation the message appaers "Translation needs an update". Why does it return to the original language because the translations of that string are allready marked as complete?

March 27, 2018 at 4:26 pm #1558152

Bigul
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Hi @jefm,

Welcome to the WPML support forum. I will do my best to help you to resolve these issues.

It may be happening because of the *Sidebar Widget* has been updated. Have you made any changes in the Widget settings recently?

Please check the translation is existing for the Widget string or not. Are you getting the expected result on French page if you update the string's translation?

--
Thanks!

Bigul

March 27, 2018 at 10:22 pm #1558413

jefM

Hi Bigul, thanks for replying

I do not use a sidebar widget but it is made with the layouts plugin and views of Toolset.
The right translation appears for a while but it disappears after navigating through the site. In string translation the message "Translation needs update" appears.

Is there an other way to translate? I also tried

<?php if(ICL_LANGUAGE_CODE=='nl'): ?>
<a href="[wpv-bloginfo show='url']">
	<img src="<em><u>hidden link</u></em>" class="size-full img-responsive">
</a>
<?php elseif(ICL_LANGUAGE_CODE=='fr'): ?>
<a href="[wpv-bloginfo show='url']">
	<img src="<em><u>hidden link</u></em>" class="size-full img-responsive">
</a>
<?php elseif(ICL_LANGUAGE_CODE=='en'): ?>
<a href="[wpv-bloginfo show='url']">
	<img src="<em><u>hidden link</u></em>" class="size-full img-responsive">
</a>
<?php endif; ?>

Depending on language code a different logo has to be shown but it does not work. All logo's are visible.

March 28, 2018 at 2:36 pm #1559134

Bigul
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Hi @jefm,

Thank you for the details. Have you placed this Logo condition code in *header.php* of your theme file?

I would like to access admin area of your site for further checking. Please fill the private details fields after a full site backup. Check the following links for more details about our private information sharing.

hidden link

https://wpml.org/purchase/support-policy/privacy-and-security-when-providing-debug-information-for-support/

--
Thanks!

Bigul

The topic ‘[Closed] Translation needs update’ is closed to new replies.