This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

Author Posts
October 18, 2018 at 8:35 am

maikK-3

Hey guys,

the following message pops up when I log into the admin dashboard

We have detected a problem with some tables in the database. Please contact WPML support to get this fixed.

Duplicate entry '74bd89c9815aa4045eec71c60c016450' for key 'uc_domain_name_context_md5'
Array
(
[language] => en
[context] => admin_texts_wpseo_titles
[gettext_context] =>
[domain_name_context_md5] => 74bd89c9815aa4045eec71c60c016450
[name] => [wpseo_titles]breadcrumbs-404crumb
[value] => Error 404: Page not found
[status] => 0
[translation_priority] => optional
[allow_empty_value] => 1
)

October 18, 2018 at 4:07 pm #2828726

Mihai Apetrei
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Bucharest (GMT+03:00)

Hi and thank you for contacting WPML Support!

I will be happy to help you with this.

It is safe to just dismiss that notice as it could be a one-time event due to updates and all should be fine with WPML after you close that notice. We had a similar issue before but it was handled already in the current version.

❌ Before doing that please backup your database and website for safety. ❌

In the case where you can’t dismiss this notice, you can solve it by removing the empty value from your database table "wp_icl_strings" using database tools like PHPMyAdmin (or similar) or you can simply remove the entry from inside WPML > String Translation.

What is practically happening is that the system is trying to insert a value when one already exists in another language tag.

Please let me know if this solved your issue or if you still need help.

Kind regards,
Mihai

October 25, 2018 at 9:45 am #2849328

maikK-3

Hey Mihai,

thank you for your feedback.

I have two more problems.

1) If I use the Language Switch on the start page, it does not change the language, but it works on all other pages. Can you tell me why?

2) The Services page has been translated, but it doesn't show the complete translation, only a small part of it. Also in the translation menu of the page not all parts for translation are shown to me. Where is the error?

Thank you!

Cheers,
Maik

October 25, 2018 at 2:01 pm #2850082

Mihai Apetrei
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Bucharest (GMT+03:00)

Hi.

Regarding this new issues, there are multiple things that could cause them.

I recommend using links and screenshots as it might help us understand better what exact links you are referring to and what are you seeing on the screen.

However, we try to keep each support ticket related to only one issue.

If the original issue is resolved may I kindly ask you to please mark this one as solved and open a new ticket for your additional questions?

This will help other users with similar problems to find solutions faster when searching the forum.

Kind regards,

Mihai

October 29, 2018 at 2:25 pm #2858383

maikK-3

My issue is resolved now. Thank you!