Skip Navigation

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

Tagged: 

This topic contains 1 reply, has 2 voices.

Last updated by Mateus Getulio 1 month, 4 weeks ago.

Assigned support staff: Mateus Getulio.

Author Posts
October 7, 2021 at 4:34 pm

katerinaP-3

Hi there we have the WPML Multilingual CMS and are trying to use it on a site-eshop (hidden link) with the Cerato theme that uses Elementor free version. The primary language is Greek and we need a translation in English. After setting up wpml and the woocommerce extensions we saw that all the standard woocommerce pages were translated to English (shop, cart, checkout and my account) . Then we tried to translate an easy page, the Shipping Methods page that has been published with elementor and consists of header and text blocks. We clicked on the + to add the translation and the wpml classic translator editor opens (we read a topic advising to use it with elementor), we did our translation manually, set it to finished saved everything and went back to the english pages to find our new page as published and supposingly ready to use. When we click view page it tries but it never opens, the server gets timed out. When we select edit with elementor it tries to open but at the end we get the message to try safe mode. When going to safe mode with elementor editor the page opens, everything is beautiful, translated in the right position there is nothing to do. If we try to leave the elementor editor safe mode and go back to normal mode it times out. If from elementor editor safe mode we try to view the page it opens and redirects to Greek version.
All the original pages in Greek, published with elementor, work with no problem and the elementor editor opens them with no problem.
Also, when we try to view one of the woocommerce stor pages created by the woocommerce wpml extension, they also time out the server and never open.

I believe that you understand that we are lost and need some help. thank you.

October 7, 2021 at 6:32 pm
October 8, 2021 at 6:21 pm #9749591

Mateus Getulio
Supporter

Languages: English (English ) Portuguese (Brazil) (Português )

Timezone: America/Sao_Paulo (GMT-03:00)

Hello there,

As we discussed on the chat, have you tried to replicate the issue on the Sandbox and contacted the plugin authors? Please let us know about your results.

We're looking forward to your reply. Thanks!

Kind regards,
Mateus.