This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This topic contains 10 replies, has 3 voices.

Last updated by MOOI 4 months, 2 weeks ago.

Assigned support staff: Noman.

Author Posts
May 25, 2019 at 9:23 pm #3890111

MOOI

Hi There,

I had tried to translate the sign-up form of mailchimp for wp for (which I had added to the translation queue) and now appares under "Translations"

Anyway after translating the form, the translation won't appear: hidden link
vs. hidden link

Could you please advise?

May 27, 2019 at 6:26 am #3893723

Dennis
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Manila (GMT+08:00)

Hi,

Welcome to WPML Support forum.

Could you please confirm if you have MailChimp for WordPress Multilingual plugin installed/activated on your site?

For you to be able to translate mailchimp forms, you need to install/activate MailChimp for WordPress Multilingual plugin. You can download them on your wpml.org account. https://wpml.org/account/downloads/

We have a documentation on how to translate Mailchimp forms properly:
https://wpml.org/documentation/related-projects/mailchimp-for-wordpress-multilingual/

Hope this helps.

Kind regards,
Dennis

May 27, 2019 at 6:57 am #3893867

MOOI

Dear Dennis,

I really hadn't installed the plugin, I did it know, but still won't translate > please see hidden link

could you please have a second look?

Thanks

May 27, 2019 at 8:39 am #3894755

Dennis
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Manila (GMT+08:00)

Hi,

After installing Mailchimp multilingual plugin, could you please confirm that you followed the steps described on the documentation provided on my previous message on how to translate Mailchimp forms using WPML?

https://wpml.org/documentation/related-projects/mailchimp-for-wordpress-multilingual/

Thanks.

Kind regards,
Dennis

May 27, 2019 at 10:58 am #3896289

MOOI

Hi Dennis,

Yes I tried it several times. (The screenshot is an evidence)
Thanks a lot

May 28, 2019 at 2:13 pm #3907825

MOOI

...so I still need support please

let me know if you need admin login etc. to check.

May 29, 2019 at 7:20 am #3912335

Noman
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi,

Dennis is having holidays, I am going to step in to help you out.

Yes, please provide temporary access (WP-Admin and FTP Login info) to your site (preferably staging site), so that I can look into your setup and debug the issue.

Your next answer will be private which means only you and I have access to it.

=== Please backup your database and website ===

✙ I would additionally need your permission to de-activate and re-activate Plugins and the Theme, and to change configurations on the site. This is also a reason the backup is really important.

Thank you

May 29, 2019 at 10:08 am #3914101

Noman
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi,

I have tried to open wp login page of your site using this link: hidden link
but it showing me 404 page as you can see in the attached screenshot.

Could you please provide me correct admin page URL.

Thank you

May 29, 2019 at 10:23 am #3914171

MOOI

Dear Noman,
I'm sorry, I had changed the good url in the private from.
Can you please check again?
Thanks

May 30, 2019 at 5:50 am #3920501

Noman
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi,

I have translated form completely by following this doc:
https://wpml.org/documentation/related-projects/mailchimp-for-wordpress-multilingual/

And now it starts showing correctly at this page:
hidden link

But home page form not taking any effect even I changed button label ‘Subscribe’ to ‘Submit’ just for testing purpose. Could you please let me know where from you have added that form on home page?

Thank you

May 30, 2019 at 6:11 am #3920637

MOOI

My issue is resolved now. Thank you!

Now it works fine 🙂 thanks, I think on the home-page it may had been in connection with the cache maybe, anyway, if you would like to check it's under area items.

Thanks a lot again