This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This thread is resolved. Here is a description of the problem and solution.

Problem: Guttenberg Paragraph is not available for translation

Solution: 1) Make the translation as complete (100%) 2) Now go to the default language and update the post. 3) Send the post to translation again, this should show all the updated items.

Note: If the steps above don't work, I request you to add something dummy text on the default language paragraph and update the posts and translations.

Tagged: 

This topic contains 3 replies, has 2 voices.

Last updated by Shekhar Bhandari 3 months, 2 weeks ago.

Assigned support staff: Shekhar Bhandari.

Author Posts
July 3, 2019 at 3:28 am #4131427

luis-albertoG

I am trying to:
Translate post as always but now all the paragraph blocks can't be translated.

Link to a page where the issue can be seen:
It happens in the backend, switnet.net

I expected to see:
A normal translation interface with all the translatable content.

Instead, I got:
Only the
- Title
- Categories
- Translation properties
- Multimedia

For translating.

July 3, 2019 at 5:11 am #4131809

Shekhar Bhandari
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kathmandu (GMT+05:45)

Hello there,

Thanks for getting in touch, I can definitely help you out with this.

Here’s what you’ll need to get started:

1) Make the translation as complete (100%)
2) Now go to the default language and update the post.
3) Send the post to translation again, this should show all the updated items.

Note: If the steps above don't work, I request you to add something dummy text on the default language paragraph and update the posts and translations.

Let me know if this helps.

Thanks

July 3, 2019 at 6:06 am #4131935

luis-albertoG

This seems to be known.
Would this be fixed on the near future?

Is there a ticket I could follow to know the status of this issue.

My issue has being worked around for now.
Thank you!

July 3, 2019 at 6:51 am #4132397

Shekhar Bhandari
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kathmandu (GMT+05:45)

Hello there,

This is not a bug, this happens when there is a workflow issue translating pages, so once you fixed it, the issue will not appear again.

Thanks