דלג לתוכן דלג לסרגל צד

זהו פורום התמיכה הטכנית עבור WPML - התוסף הרב-לשוני של WordPress.

כל אחד יכול לקרוא, אבל רק לקוחות של WPML יכולים לכתוב כאן. הצוות של WPML עונה בפורום 6 ימים בשבוע, 22 שעות ביום.

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
10:00 – 14:00 10:00 – 14:00 10:00 – 14:00 10:00 – 14:00 10:00 – 14:00 - -
16:00 – 20:00 16:00 – 20:00 16:00 – 20:00 16:00 – 20:00 16:00 – 20:00 - -

אזור זמן של התומך: Asia/Jerusalem (GMT+02:00)

נושא זה מכיל 8 תגובות, יש ל 0קולות.

עודכן לאחרונה על ידי Itamar לפני שעה 6, דקה 7.

בסיוע: Itamar.

מחבר פוסטים
נובמבר 26, 2025 ב-3:29 pm #17612760

morA-4

שלום איתמר,

חקרתי את נושא עדכון התמונה לעומק -

בשלב הראשון ניסיתי להשתמש ב- "שדות שונים בכל השפות" על מנת שתהיה לי את האופציה לשנות תמונה לאחר ההעתקה הראשונית.
נראה שיש באג כלשהו בשינוי התמונה, אומנם אני לא רואה מנעול ליד השדה כמו שיש כאשר מגדירים "אותם שדות בכל השפות" (כאשר המנעול מציין שהתוכן מועתק ולא ניתן להחלפה) אבל אני לא רואה גם את האייקון של העיפרון שמאפשר להחליף תמונה ולכן אין לי אופציה לשנות תמונה, למרות שמוגדר מאחורי הקלעים "העתק פעם אחת" (וגם כך מצוין בתיעוד שלכם שאמור להיות) (הוכחה לכך שמוגדר "העתק פעם אחת" שלאחר שהחלפתי תמונה בפוסט המקורי לא התעדכן בפוסט המתורגם).
מצרפת צילומי מסך שמראים את הבעיה.

כמו כן - ניסיתי להשתמש במצב מומחה וראיתי שזה מאפשר לעדכן דרך WPML -> הגדרות -> תרגום שדות מותאמים אישית כל שדה בנפרד. אבל הבעיה שלי עם האופציה הזו היא שנראה שההגדרה היא לא פר שדה אלא פר מופעים בפוסטים, כלומר אם יש לי שדה תחת תוכן גמיש שנמצא בכמה עמודים נפרדים אני אצטרך להגדיר לפי מספר העמודים ולא פעם אחת... האם אני צודקת?
לא ראיתי תיעוד ברור שלכם אודות מצב מומחה....

לגבי התוסף שציינת - כפי שאני מבינה מדובר בתוסף לתרגום מדיה באופן כללי, ולא באופן ספציפי לעמודים/ פוסטים. בנוסף - אני צריכה את האופציה להחליף גם שדות אחרים כמו מספרים ולכן מחפשת קודם פתרון לנושא הזה של העתקה ראשונית ולאחר מכן שתהיה אופציה לעדכון ידני.

חשוב לי לציין שאת הבדיקות ערכתי על שדות שנמצאים בתוך תוכן גמיש.

תודה רבה,
מעיין

17612313-_ACF.png
17612313-__43.png
נובמבר 30, 2025 ב-9:54 am #17620231

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

שפות: אנגלית (English )

אזור זמן: Asia/Jerusalem (GMT+02:00)

הי,

עניתי לכם בכרטיס החדש שפתחתם בקישור הבא.
בידקו בבקשה את תגובתי ואם הנושא בכרטיס הזה שונה, הגיבו כאן.

https://wpml.org/he/forums/topic/%d7%a9%d7%93%d7%94-repeater-%d7%91%d7%aa%d7%95%d7%9a-%d7%a9%d7%93%d7%94-acf-%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%a2%d7%aa%d7%99%d7%a7-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%a9%d7%95/

בברכה,
איתמר.

נובמבר 30, 2025 ב-10:27 am #17620237

morA-4

שלום איתמר,

הנושא שונה, בודקת כעת מה שענית שם אבל הבעיות פה וכן השאלות ששאלתי שונות.

אשמח למענה,
תודה,
מעיין

דצמבר 1, 2025 ב-10:05 am #17621924

morA-4

אשמח למענה,
אני מחכה לתשובה ממך כדי לדעת איך להתקדם עם התרגומים.
תודה,
מעיין

דצמבר 1, 2025 ב-11:52 am #17622397

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

הי מעיין.

סליחה אם הבעיה היא בצד שלי, אבל אני לא מבין עד הסוף מה את מנסה להשיג.
בכרטיס הקודם כבר כתבתי את כל המידע שיכולתי לתת עד כאן. תוכלי לראות את זה כאן:
https://wpml.org/he/forums/topic/%d7%aa%d7%9e%d7%99%d7%9b%d7%94-%d7%91%d7%aa%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%98%d7%95%d7%9e%d7%98%d7%99-%d7%a9%d7%9c-%d7%a9%d7%93%d7%95%d7%aa-acf-%d7%95-flexible-content-%d7%91-wpm/#post-17607178

תוכלי בבקשה, בשלב זה, לעזוב את הדברים הטכניים שניסית ורק להגיד לי מה את מנסה להשיג ולא הולך?
לדוגמה: אני מנסה שבתרגום תהיה תמונה שונה מבעמוד המקורי. או אני מחליפה תמונה בעמוד המקורי והיא לא מתעדכנת בתרגום.

תודה,
איתמר.

דצמבר 2, 2025 ב-7:58 am #17624632

morA-4

שלום,
אני מנסה לתרגם קבוצת שדות בעזרת העורך של WPML.
אחד השדות הוא שדה תמונה ואני רוצה שלאחר מכן דרך העורך הרגיל של וורדפרס יהיה דרך לשנות את התמונה.
הגדרתי לשם כך את הקבוצת שדות כ- "שדות שונים בכל השפות", אבל עדיין לא הצלחתי לשנות את התמונה,
אפשר לראות בצילום מסך שצרפתי לפני...
אני לא רוצה דרך "תרגום מדיה" אלא שתהיה אופציה דרך העורך של וורדפרס ולפי הדוקומנטציה אמור לעבוד עם "שדות שונים בכל השפות"" ומשום מה לא עובד...

כמו כן - שאלתי אותך שאלה לגבי מצב מומחה שלא הבנו בדיוק איך עובד. אשמח שתענה על זה.

תודה,
מעיין

דצמבר 2, 2025 ב-9:47 am #17625376

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

שלום מעיין.

תודה על ההסבר מה את מנסה להשיג.

צילמתי עברוך וידאו (8:11 דקות) בו אני מראה על אתר הניסיון שלנו (שיש לך כניסה אליו) איך לעבוד עם התי האפשרויות, 'שדות שונים בכל שפה' ו 'מומחה'. צפי בבקשה בוידאו כאן:

קישור נסתר

אני מקווה שהוידאו ממחיש כיצד ניתן לעבוד עם אפשרויות אילו.
במידה ויש, אשמח לענות של שאלות נוספות.

בברכה,
איתמר.

דצמבר 2, 2025 ב-12:24 pm #17626285

morA-4

תודה רבה על הסרטון הברור.
משום מה אצלינו זה לא עובד כך ויש בעיות גם עם המצב מומחה וגם עם "שדות שונים לכל שפה"
מצרפת סרטון שתראה מה קורה אצלינו.
קישור נסתר

תודה,
מעיין

דצמבר 3, 2025 ב-11:38 am #17630449

Itamar
תומך WPML מאז 02/2016

הי מעיין.

תודה על הוידאו, זה ממש עוזר להבין!

1. עניין עורך התרגום.
את מקבלת את עורך התרגום המתקדם של WPML בגלל שהאפשרות הזו מסומנת אצלך. את יכולה להחליף את אפשרות עורך התרגום לזה של וורדפרס על לחיצה על האייקון של וורדפרס בסרגל צד תחת 'שפה'. ראי תצלום מסך switch-to-wp-editor.jpg שלקחתי מתוך הוידאו שלך. (אצלך האייקון של וורדפרס גולש שורה. לא ברור לי למה זה קורה אצלך. בכל מקרה לחיצה עליו אמורה לעבוד). כשתלחיצי להחליף לאפשרות זו יופיע לך 'חלון קופץ' שיבקש ממך לאשר שאת מבינה את ההשלכות של החלפת עורך תרגום.

2. מסכי העריכה אצלינו נראים שונים ככל הנראה בגלל אחת מהסיבות הבאות.

א. את מבטלת את עורך הבלוקים של וורדפרס (נקרא גם גוטנברג) על ידי תוסף כגון זה:
קישור נסתר
זה בסדר גמור להשתמש בתוסף זה גם שעובדים עם WPML. למעשה הרבה מפתחים מעדיפים לבטל את עורך הבלוקים של ולהשתמש בתוסף זה.

ב. תוסף בונה עמודים או ערכת העיצוב (THEME) באתר שלך מבטלים את עורך הבלוקים של וורדפרס. גם במקרה זה לא צריכה להיות בעיה בכל מה שנוגע לעבודה עם WPML.

3. מצב מומחה עם שדה גמיש.
לא הצלחתי לשחזר את הבעיה כמו מה שאת מראה אצלך שלא ניתן להחליף תמונה שנמצאת בתוך שדה גמיש. כשאני פועל על פי ההוראות הכל עובד קשורה. ראי תצלום מסך remove-image.jpg.
עלייך בעיקר לעבוד על פי המדריך שלנו פה:
https://wpml.org/documentation/related-projects/translate-sites-built-with-acf/recommended-custom-fields-translation-preferences-for-acf-and-wpml/
אם ניקח לדוגמה את שדה תמונה שנמצא בתוך שדה גמיש שאת רוצה שיהיו שדות שונים בתרגומים, אז ההגדרות צריכות להיות ככה:
שדה גמיש ( Flexible Content field) = העתק פעם אחת (Copy once)
שדה תמונה (Image field) = העתק פעם אחת (Copy once)

שימי לב 1!
האפשרות העתק פעם אחת (Copy once) מעתיקה את הערך מהפוסט המקורי רק פעם אחת וזוהי הפעם הראשונה שאת מתרגמת את הפוסט.

שימי לב 2!
יש לך הרבה קבוצות שפות. זה כנראה בגלל שאת מנסה הרבה דברים. יתכן שלחלק מהקבוצות ולשדות בתוכן יש שמות זהים. זה מצב שיכול להיות מאוד מבלבל. בוידאו שלך (בערך בדקה 1:25) את מראה לי את קבוצת המומחה שיצרת. וניתן לראות שהיא משוייכת אך ורק ל'פוסט' (הפוסט הרגיל של וורדפרס.) ראי תצלום מסך cpy-posts.jpg. אולם מיד אחרי זה את מראה לי שזה לא עובד על עמוד (עמד רגיל של וורדפרס.) ראי תצלום מסך page-type.jpg.

4. לא ניתן להחליף תמונה.
גם במקרה זה, קשה לי להתייחס מדוע בעיה זו קורת אצלך. הסיבה לכך היא שגם במקרה זה את מראה לי קבוצת שדות שמשוייכת לפוסטים. ראי תצלום מסך location-post.jpg. ואחר כך את מראה לי את הבעיה על עמוד שם זו קבוצת שדות אחר עם הגדרות אחרות.

המלצות כלליות שיכולות לעזור.

א. וודאי שוורדפרס, WPML, ו ACF מעודכנים לגרסתם האחרונה. אולי את נתקלת בבעיות שכבר נפתרו בגרסאות האחרונות.

**** חשוב מאוד!!! בצע גיבוי מלא (קבצים ובסיס נתונים) לאתר שלך לפני ביצוע פעולה זאת ****
**** אם האתר שלך באויר כדאי לנסות את זה על העתק האתר ולא על האתר עצמו. ****

ב. עקבי בדקדקנות אחר המדריכים שלנו. אם משהו לא ברור במדריכים שאלי אותנו ונשמח לענות.

ג. שימי לב לאילו סוגי פוסטים משוייכות קבוצות השפות שאיתן את מנסה לעבוד.

ד. למנוע בלבול, תני שמות יחודיים לקבוצות שפות, שדות, עמודים ופוסטים.

ה. למנוע בלבול, השתמשי רק בקבוצת שדות שמשוייכת לסוג פוסט מסויים, שמבחינת WPML מוגדרת כאפשרות תרגום אחת. לדוגמה בשביל סוג הפוסט 'רכבים' השתמשי רק בקבוצות שדות שמוגדרות מצב 'מומחה' ואל תערבבי גם קבוצות שדות שמוגדות כ'אותם שדות כל השפות או 'שדות שונים בכל שפה'.

ו. נסי דברים שאת רוצה להשיג על התקנות נקיות של וורדפרס, שבמקרה שלנו כוללות רק את ACF ו WPML. את יכולה להשתמש באתר ניסיון שהקמתי עבורך בקישור הבא. (לחיצה על הקישור תכניס אותך לאתר.)
קישור נסתר
או באתר שכבר נתתי לך כניסה אליו.

אני מקווה שכל ההסברים האילו עוזרים להבין מה קורה ואיך לעבוד.

אשמח לענות על שאלות נוספות במידה ויש.

בברכה,
איתמר.

cpy-posts.jpg
switch-to-wp-editor.jpg
remove-image.jpg
page-type.jpg
location-post.jpg