Skip Navigation

This thread is resolved. Here is a description of the problem and solution.

Problem:
The client reported that the featured images of translated products are not displaying, even after attempting to duplicate them in the Settings/Media Translation menu.

Solution:
We recommended the client to:
1. Provide examples of the issue.
2. Confirm if the problem also occurs for new products.
3. Ensure that the options "Duplicate uploaded media to translations" and "Duplicate featured image to translations" are enabled before translating the product.
4. Test the issue by temporarily disabling all plugins except for WPML, WooCommerce, and WooCommerce Multilingual & Multicurrency, and to back up the database before making any changes.

We also addressed a potential conflict with the WooMultistore plugin, noting that we have not been able to work with its author or test the WPML WooCommerce Multistore Add-On available at https://woomultistore.com/product/wpml-woocommerce-multistore-addon/. We suggested that the client contact the plugin's author for assistance and mentioned that the author could join our Go Global program for further support at https://wpml.org/documentation/support/go-global-program/.

If you're experiencing a similar issue, we recommend following the steps outlined above. However, please note that the solution might be irrelevant due to being outdated or not applicable to your case. If these steps do not resolve your issue, we highly recommend checking related known issues at https://wpml.org/known-issues/, verifying the version of the permanent fix, and confirming that you have installed the latest versions of themes and plugins. Should you need further assistance, please do not hesitate to open a new support ticket with us.

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

Tagged: 

This topic contains 18 replies, has 2 voices.

Last updated by Andrey 1 month, 3 weeks ago.

Assisted by: Andrey.

Author Posts
February 16, 2024 at 5:36 pm #15312739

laszloZ-2

Hello,

the translated products featured image are not shown. I already tried to duplicate them in the Settings/Media Translation menu.
Can you please help me with that?

February 17, 2024 at 10:34 am #15313579

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kyiv (GMT+03:00)

Thank you for contacting WPML support.

Could you please provide a few examples of the issue you are experiencing? Also, does this problem occur for new products as well?

To ensure proper translation, please enable the options "Duplicate uploaded media to translations" and "Duplicate featured image to translations" before translating the product.

What is the result if you temporarily disable all plugins except for WPML, WooCommerce, and WooCommerce Multilingual & Multicurrency?

Before proceeding with any updates, please remember to back up your database first.

Screen Shot 2024-02-17 at 12.31.02.png
February 19, 2024 at 7:40 am #15316088

laszloZ-2

Hello,

I already enabled the "Duplicate uploaded media to translations" and "Duplicate featured image to translations" options, but it is still not working. The gallery is duplicated and can be seen in the "Edit Product" page, but the featured image is still not there.

February 19, 2024 at 10:29 am #15317355

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kyiv (GMT+03:00)

Thank you for sharing your feedback. That is strange.

Could you please temporarily deactivate all plugins except WPML, WooCommerce Multilingual & Multicurrency, and WooCommerce and check the results?

Before proceeding with any changes, please ensure you back up your database first.

February 19, 2024 at 10:30 am #15317376

laszloZ-2

I already tried it after your first reply.
I can give you credentials to log in if you want.

February 19, 2024 at 10:32 am #15317387

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kyiv (GMT+03:00)

Thanks. I need to request temporary access (wp-admin and FTP) to your site – preferably to a test site where the problem has been replicated if possible – in order to be of better help. You will find the needed fields for this below the comment area when you log in to leave your next reply. The information you will enter is private which means only you and I can see and have access to it.

February 19, 2024 at 10:48 am #15317474

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kyiv (GMT+03:00)

Have you tried to deactivate the Sirv plugin and test this afterward?

February 19, 2024 at 11:15 am #15317596

laszloZ-2

Hello,

I tried it, but still no featured images.

February 19, 2024 at 8:37 pm #15320083

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kyiv (GMT+03:00)

If I need to check the problem, I want to ask you about the possibility of replicating your site locally. For this, I'll use a "Duplicator" plugin on your site temporarily. This will allow me to create a copy of your site and your content. If you prefer to do it independently, you can provide me with the snapshot and send me the installer file and the zipped package you downloaded.

Let me know how you feel about this.

February 20, 2024 at 8:21 am #15320874

laszloZ-2

Of course you can do it. Duplicator pro is installed, just need to activate it and it is working. Thanks!

February 20, 2024 at 9:15 am #15321122

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kyiv (GMT+03:00)

Thank you. Unfortunately, I couldn't make a copy with a Duplicator, and it seems one setting is preventing this. I have attached the screenshot (it is the last step before building the package). Could you check this, please?

Screen Shot 2024-02-20 at 11.12.07.png
February 20, 2024 at 10:09 am #15321543

laszloZ-2

I have created a backup you can use. Just download it from Duplicator Pro / Packages. It is the first one in the list.

February 20, 2024 at 2:54 pm #15323621

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kyiv (GMT+03:00)

Could you please follow these steps?

- Deactivate the WooMultistore plugin
- Upload the product image to the original product
- Update the product

By following these steps, you should be able to see the translated feature image for the translated product.

Before proceeding with any updates, please remember to back up your database first.

February 21, 2024 at 8:23 am #15325823

laszloZ-2

Sadly, the WooMultistore is the heart of our system, which synchronizes the products from our main site to the translated store. It should work with the WooMultistore plugin, because the featured images needed to the Google Merchant feed.

February 21, 2024 at 12:57 pm #15328011

Andrey
Supporter

Languages: English (English ) Russian (Русский )

Timezone: Europe/Kyiv (GMT+03:00)

I understand that WooMultistore is an essential plugin for your website. However, based on our internal records, we have never been able to work with the author of the WooMultistore plugin, as he never responded to our attempts to contact him.

I noticed that the author has a glue plugin called WPML WooCommerce Multistore Add-On, which can be found at hidden link. Unfortunately, we have not been able to test it either.

Therefore, I suggest you contact the plugin's author directly and ask for their assistance in resolving the issue. If they require additional help, they can apply to our Go Global program by filling out the form at https://wpml.org/documentation/support/go-global-program/.

I hope this information helps.

This ticket is now closed. If you're a WPML client and need related help, please open a new support ticket.