We have just released WPML 4.3.3. Before reporting issues please make sure to update - this version resolves all known issues with the major WPML 4.3 release

Hi, Amit here, I am the WPML Support Manager, our current ticket queue is high, update your WPML plugins and make sure you meet the minimal requirements for running WPML before reporting an issue please - many tickets are resolved doing that

Please look at our updated list of Known Issues and you can also use our support search to find helpful information and of course review our documentation before opening a ticket.

If you do need to open a ticket please make sure to provide us with all the needed information as described in this page

This is the technical support forum for WPML - the multilingual WordPress plugin.

Everyone can read, but only WPML clients can post here. WPML team is replying on the forum 6 days per week, 22 hours per day.

This thread is resolved. Here is a description of the problem and solution.

Problem: I am trying to get as close to 100% consistency of font sizes and weights when translating English to Chinese. Instead I got lots of inconsistencies occur especially in the title.

Solution: This seems to be related to the font and the weight that you're using. Things are looking better when decreasing the font weight. In this case, change change the font to a most common one (like Open Sans), and the text should look better this time.

This topic contains 3 replies, has 2 voices.

Last updated by zigmundR-2 2 months, 2 weeks ago.

Assigned support staff: Radu.

Author Posts
August 22, 2019 at 3:44 pm #4440857

zigmundR-2

I am trying to: Get as close to 100% consistency of font sizes and weights when translating English to Chinese.

Link to a page where the issue can be seen: hidden link

I expected to see: Screenshot attached (Chrome01) of what you see immediately after you click on the Chinese text on this page, almost perfect display of the Chinese text.

Instead, I got: Then after 1 or 2 seconds the view changes suddenly to attached screenshot Chrome02, lots of inconsistencies occur especially in the title. Has anybody seen this happen before? Does anybody have any tips as to what the cause might be?

August 23, 2019 at 10:09 am #4445851

Radu
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Europe/Bucharest (GMT+02:00)

Hey,

I think that this might be related to the font and the weight that you're using. Things seems to be looking better when decreasing the font weight (see the attached screenshot).

In this case, could you try, just for a test, to change the font, and see if things look better, please? Instead of using cwTeXFangSong, you can try Open Sans, for example. Please let me know how this goes.

Thanks,
Radu

August 24, 2019 at 1:25 pm #4451795

zigmundR-2

Thanks for getting back to me Radu with your simple and excellent suggestion. That completely worked and I'm now getting pretty much getting 100% text consistency. It had been really bugging me so thanks again, much appreciated!

August 24, 2019 at 1:26 pm #4451843

zigmundR-2

My issue is resolved now. Thank you!